12 Volt Şarjlı İnvertör
12 Volt Şarjlı İnvertör
İnvertörler esasında enerji depolaması yapmayan sadece giriş gerilimini azaltarak ya da artırarak çıkışa ileten ürünlerdir. İnvertörler 0,5 Hz hızındaki gerilimler ile 2000 HZ hızındaki gerilimlere kadar olan aralıktaki gerilimleri azaltarak ve artırarak çıkışa ileten araçlardır.
Aynı zamanda invertörler giriş gerilimindeki frekans dalga bozukluklarını yapılarındaki kondansatörler ile düzenleme yaparak çıkışa gönderen ve enerji sağlanan teknolojik ürüne temiz bir enerji sunan bu sayede de enerji tasarrufu ile birlikte ürünü dalgalanmalara karşı koruyan birer ürün olmaktadırlar. Asıl çalışma prensipleri 12 volt, 24 volt ve 48 volt düzeylerindeki gerilimleri 230 volt alternatif enerjiye çevirmektir. Tabi olarak bu durum tam tersi için yani 230 volt alternatif gerilimi 12 volt, 48 volt ya da 24 volt gerilime de dönüştürmektedirler. Bu voltajların her biri için ayrı ayrı amper düzeyleri bulunmakta ve bunlar için ise farklı invertör yapıları bulunmaktadır.
Şarjlı İnvertörler
Teknolojinin gelişmesi ile invertörler eskiye nazaran daha fazla hayatımıza girmiş bulunmakta ve aynı zamanda ekonomik ve teknolojik ürünlerin kullanım ömrüne artı katkılar sağlamaktadır. Ayrıca teknolojinin gelişmesi ile şarjlı invertörler de üretilmeye başlanmaktadır. Bu ürünlerden bir tanesi de 12 volt şarjlı invertör olmaktadır. Şarjlı İnvertörlerin yapılarını anlatmak için 12 volt şarjlı invertörü ele alalım. 12 volt şarjlı invertör yapısı itibari ile güneş enerjisini kullanmaya yarayan bir sistemdir. Şarjlı invertörler güneş panelinde oluşan doğru akım enerjisini alternatif akım enerjisine çevirmektedir. Bu özelliklerinden dolayı tam sinüs invertörü olarak da adlandırılırlar. 12 volt şarjlı invertör adı üzerinde 12 volt gerilim veren güneş panelindeki doğru akım enerjisini 220 volt alternatif akım enerjisine çevirmektedir. Bu sayede evinizde kullanabileceğiniz bir enerjiyi sizlere sunmaktadır. Şarjlı invertörü evinizde kullanmak için gerekenler ise güneş enerjisi ve bir invertör yani dönüştürücü olmaktadır. Bir adet şarjlı invertöre ortalama olarak 7 ila 30 adet güneş paneli bağlantısı yapıla bilir. Burada invertöre bağlayacağınız güneş paneli sayısını ise evinizde kullandığınız enerji miktarı belirlemektedir. Ayrıca güneş paneli bağlantı sayısına göre elde edeceğiniz güç doğru orantıda değişmektedir yani ne kadar çok güneş paneli bağlar iseniz o kadar çok güçlü bir enerji almış olmaktasınız. Bütün bunların dışında 12 volt şarjlı invertör içerisinde bulunan kondansatörler yardımı ile giriş voltajındaki dalgalanmaları ve pikleri temizleyerek evinize temiz bir enerji sağlayacaktır.
12 Volt Şarjlı İnvertör Fiyatları
12 volt şarjlı İnvertör fiyatlarına gelecek olursak. 12 volt invertörler kullanım ihtiyacına, kullanım yerine, verim düzeyine, malzemem kalitesine ve ömür uzunluğuna göre fiyatları 700 TL civarından başlayarak yaklaşık olarak 1.300 TL civarlarına kadar çıkmaktadır.
Güneş Paneli
Şarjlı invertörlerin güneş paneli ile çalıştığını söyledik. O halde biraz da güneş panellerinden bahsedelim. Güneş panelini basitçe özetlemek gerekir ise iki ana yapıdan oluşmaktadır. Bu yapıların bir tanesi fosfor karışımı olan silikon katman diğeri ise bor karışımı olan silikon katman olmaktadır. İki katman üst üste gelecek şekilde konumlandırılıp bir devreye bağlanır. Bu uygulamadan sonra bütün iş güneşe kalmaktadır. Fosforlu katman üzerine düşen güneş ışınları enerjisi bor katman ve fosfor katman arasında kutup oluşmasını sağlar bunun devamında ise güneş paneli sinüzoidal bir gerilim üretir. İşte bu sinüs dalga gerilimini alternatif akıma dönüştürme işlemini de invertörler üslenmektedir.
12 Volt Şarjlı İnvertör 12 Volt Şarjlı İnvertör 12 Volt Şarjlı İnvertör 12 Volt Şarjlı İnvertör 12 Volt Şarjlı İnvertör